Het Trefhuysch

Een bruin café van deze tijd

Michel Brink, uitbater van Het Trefhuysch

Hoe is het voor jou begonnen?

Ik was hier al jaren vaste klant. En mijn vriendin werkte hier toen. Na het faillissement van de vorige eigenaar hebben wij de kans gekregen om het over te nemen.

Met welke visie doe je dit?

Het was al een biercafé. Als je dan hotelschool gedaan hebt en bent geïnteresseerd in bier en je vriendin ook, dan is de keuze snel gemaakt en zijn we in deze richting verder gegaan.

Wat kan je vertellen over het aanbod?

Ons aanbod situeert zich in de verschillende segmenten van het bieraanbod. Dat kan gaan van gewone pils over trippel van hoge gisting naar donkere bieren en van zoet naar bitter. Een divers assortiment dus.

Wat is in de mode bij de bierdrinkers?

Tegenwoordig doet de kriek het heel goed. Ook bij de jongens. Vroeger werd wel eens gezegd dat het alleen voor meisjes was. Maar de kriek is in opmars bij iedereen. Er komen ook altijd nieuwe bieren uit. We volgen dat en proberen daar altijd op in te spelen als het leuke dingen zijn.

Wat vind je van Lommel?

Lommel blijft groeien. Het is een leuke stad, een gezellige stad waar altijd iets te beleven is. Het is hier gewoon fijn. Een goede samenwerking met de buurt, een leuk marktplein met iedere woensdagnamiddag de wekelijks markt, de Teutenmarkt. En in de zomermaanden zijn er veel extra activiteiten.

Geen spijt dat je hier begonnen bent?

Zeker niet. Ik woon al veertig jaar in de streek en al 20 jaar in Lommel. We kenden ook al vele klanten van tevoren. Onze roots liggen hier en dus was het logisch om de zaak hier te beginnen.